ACTIE Betaal gespreid op alle pakketten!

Hoe kan ik het praktijkexamen aanvragen?

 • FAQ
 • 22-2-2024

Wil je binnenkort je praktijkexamen afleggen en je rijbewijs halen? Bij Rijschool Prosé begeleiden we je graag door het proces van het aanvragen van je praktijkexamen. Volg ons stappenplan hieronder om te zien hoe eenvoudig het kan zijn:

 • Stap 1: Machtiging van de Rijschool
  Voordat je een praktijkexamen kunt aanvragen, moet je Rijschool Prosé machtigen om dit namens jou te doen. Deze machtiging is vereist om het praktijkexamen te kunnen reserveren. Je kunt Rijschool Prosé machtigen via de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) of door contact op te nemen met onze rijschool.
 • Stap 2: Rijschool Prosé Machtigt Jou
  Nadat je Rijschool Prosé hebt gemachtigd, zal onze rijschool jou op hun beurt machtigen. Dit stelt ons in staat om het praktijkexamen voor jou te reserveren en verdere stappen te ondernemen om je voor te bereiden op het examen.
 • Stap 3: Praktijkexamen Aanvragen
  Met de machtiging van zowel jou als Rijschool Prosé op zak, is het tijd om het praktijkexamen aan te vragen. Dit kan worden gedaan via de website van het CBR of door contact op te nemen met Rijschool Prosé. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals je persoonlijke gegevens en eventuele voorkeuren voor de examendatum en -locatie.
 • Stap 4: Voorbereiden op het Praktijkexamen
  Terwijl het CBR je praktijkexamen inplant, zal Rijschool Prosé je blijven ondersteunen en voorbereiden op het examen. Onze ervaren instructeurs zullen je helpen om je vaardigheden aan te scherpen en eventuele laatste vragen of zorgen weg te nemen, zodat je vol vertrouwen aan het examen kunt beginnen.
 • Stap 5: Het Praktijkexamen Afleggen
  Op de dag van het praktijkexamen is het belangrijk om ontspannen en gefocust te blijven. Rijschool Prosé zal je voorzien van alle nodige informatie over de examenprocedure en eventuele last-minute tips om je te helpen slagen. Ga met vertrouwen de auto in en laat zien wat je hebt geleerd tijdens je rijopleiding.
 • Stap 6: Succes Behalen!
  Na het afleggen van het praktijkexamen is het moment van de waarheid daar. Rijschool Prosé zal je ondersteunen bij het ontvangen van de uitslag en zal indien nodig verdere stappen met je bespreken. Of je nu direct slaagt of een herexamen nodig hebt, we staan ​​altijd klaar om je te begeleiden op weg naar succes!
Gerelateerde vragen
 • Rijlessen elke dag

  Met onze rijlessen elke dag van de week, kun je jouw rijvaardigheid snel ontwikkelen en je voorbereiden op het behalen van je rijbewijs.

Zie ook: